Elektrisk elmoped

Elektriska fordon och elmopeder har funnits ett tag, men på senare år har utbudet fullkomligt exploderat. Utvecklingen beror på att vi fått nya och effektivare batterityper.

Nu har det äntligen blivit möjligt att bygga elfordon med rimlig räckvidd, som du dessutom kan ladda tillräckligt snabbt för att det ska fungera i ditt dagliga liv.

VOLTO:s elmopeder är ett bra exempel på denna utveckling.

Det är mopeder som tillhör det bästa som finns bland elfordon idag, med bra reskomfort, rejäl prestanda och lång räckvidd till ett bra pris.

Smidigare än bilen

Men en övergång till eldrift kan aldrig rå på trafikproblemen som plågar våra städer världen över. Om du vill ta dig fram snabbt och smidigt och med rimlig bekvämlighet är elmopeden egentligen det enda realistiska alternativet som verkligen fungerar.

Med en elmoped slipper du bilens alla nackdelar och kör snabbt och smidigt förbi alla bilköer.

En elmoped väger lite och är lätt att manövrera även på litet utrymme.

Om det kniper kan du till och med leda den förbi trafikproblem för att ta dig vidare.Med en maxhastighet på 45 km/h ligger du inte långt under fartgränsen i stan, ens om trafiken flyter smidigt.

Du kan parkera din elmoped på samma sätt som du parkerar en motorcykel, men eftersom den är så lätt kan du också välja att ta med den in, om du har möjlighet.

Det här gör elmopeden till ett supersmidigt alternativ till bilen.

Enklare än cykeln

Att köpa elcykel har varit populärt i några år nu, men vi frågar oss vad som är poängen, egentligen.

Att cykla kan förstås vara ett sätt att få vardagsmotion om det passar in i din tillvaro för övrigt, men varför då inte köpa en vanlig cykel?

Och om du nu inte gillar att svettas på vägen till jobbet, varför då alls köpa en cykel?

Om du ska köpa ett smidigt elfordon så tycker vi att elmopeden är rätt val.

Du får alla fördelar av att ha ett litet och smidigt fordon, som är billigt i drift, samtidigt som du tar dig fram snabbt och bekvämt var som helst.

Andra modeller

Om du är intresserad av en elmoped med mer retrostuk så kan vi rekommendera VOLTO Vintage Silver eller VOLTO Vintage BlackÄr du mer intresserad av en riktigt cool El-hybrid så kan vi rekommendera vår VOLTO Bazooka

Mer information

Om du vill läsa mer om moped klass 1, finns mer information om detta på Transportstyrelsens hemsida.